Kabelsensoren

Kabelsensoren worden op uitgebreide schaal toegepast voor het meten van temperatuur in vloeibare en gasvormige media. De sensoren zijn geschikt binnen het temperatuurbereik van -60ºC tot 350ºC en kunnen in veel uitvoeringen geproduceerd worden.

Lees meer

 

Kabelsensoren

Onze kabelsensoren worden onder andere toegepast in zonnecellen, de apparatenbouw, de glastuinbouw en in koeltechniek. Er zijn een groot aantal standaarduitvoeringen leverbaar, maar wij ontwikkelen regelmatig kabelsensoren voor klantspecifieke toepassingen.

De aansluitkabel is o.a. leverbaar in PVC, Siliconen, FEP, PUR, PTFE en Glaszijde. Er zijn diverse aansluitmogelijkheden zoals schroefconnectoren, ronde DIN-connectoren, end-splices, Molexstekkers en bananenstekkers. 

Als meet-element worden NTC´s, PTC´s of Platinum weerstandssensoren zoals Pt100, Pt500 en Pt1000 toegepast.

Datasheet Kabelsensoren

 

Kabelsensoren specifiek voor oppervlaktemetingen

De oppervlaktesensoren zijn een afgeleide uitvoering van de kabeltemperatuursensoren en zijn geschikt binnen het temperatuurbereik -40 ºC tot 350 ºC, afhankelijk van het toegepaste type sensor en aansluitkabel. 

De sensoren kunnen geproduceerd worden in diverse uitvoeringen, van uiteenlopende materialen en zijn leverbaar als klemband- en inschroefthermometers.

Datasheet Oppervlaktetemperatuursensoren

Kabelsensoren met bajonetaansluiting

Sensoren met bajonetwartel worden aanbevolen voor het meten van temperaturen in lagers van machines, installaties en spuitgietvormen, vooral in de kunststofindustrie met een temperatuur tot 400°C.

De vorm van de meetpunt is meestal halfrond, vlak of met een punthoek van 118°. De laatste past heel goed in een standaardboring. De sensoren zijn uitgerust met een drukveer die, in combinatie met de juiste inbouwlengte resp. persdruk, op de plaats van gebruik, de kabel beschermt tegen bochten.

De inbouwlengte is beperkt instelbaar op de lengte van de veer. De binnendiameter van de bajonetwartels is afhankelijk van de buitendiameter van de schroefnippel. Meestal bedraagt de diameter 12 mm of 15 mm. Wij kunnen u echter ook speciale uitvoeringen aanbieden.

Standaard worden Pt100-sensoren als meet-elementen in 2-, 3- of 4-leider gemonteerd, nauwkeurigheidsklasse B conform EN 60751. Naast de uitvoeringen met Pt100-sensoren, zijn deze sensoren ook leverbaar met thermo-elementen, zie daarvoor de productpagina Thermokoppels

Datasheet Kabelsensoren met bajonetaansluiting

Toepassingsgebied van onze kabelsensoren:

Overleg over uw temperatuurmeting? Wij bellen u terug.

gewenste dag / tijdstip
Veiligheidscode:
Versturen

Kies hier uw taal

nederlands english deutsch
Langkamp-Technology-ISO-9001

DIRECT CONTACT MET ONS TEAM

Langkamp Technology B.V.
Molenvliet 22
3961 MV Wijk bij Duurstede
Nederland

Tel.: +31 (0)343-595410
info@ltbv.nl