50-WMS

Mineraal geïsoleerde weerstandsthermometers met metalen beschermbuis

Weerstandsthermometers met metalen beschermbuis (50-WMS) worden gebruikt voor algemene temperatuurmetingen, hoofdzakelijk in vloeibare en gasvormige media bij temperaturen tot 600°C, in uitzonderlijke gevallen tot 800°C. Typische toepassingen zijn koude- en klimaattechniek, verwarmingstechniek, oven- en apparatenbouw alsmede de chemische en petrochemische industrie.

Lees meer

 

Deze serie industriële temperatuursensoren zijn in verschillende (beschermbuis) diameters leverbaar. De sensoren kunnen eventueel geproduceerd worden met een verdunde meettip, afhankelijk van de gewenste robuustheid en aanspreektijd van de sensor. Een voordeel van deze serie met een uitwisselbaar meetinzet is dat alleen het binnenwerk uitgewisseld hoeft te worden bij vervanging, zonder dat het proces drukloos of afgetapt moet worden. 

Variabele insteeklengten zijn eenvoudig zelf te creëren door de toepassing van een procesaansluiting (o.a. een verstelbare wartel of een eenvoudige montage flens). Hierdoor kan ook een vrije halsbuislengte gecreëerd worden die boven de isolatie uitsteekt. Door gebruik te maken van een halsbuis wordt de doorstraling van de temperatuur naar de aansluitkop beperkt. Dit is o.a.van belang bij de toepassing van temperatuurtransmitters.

Technische specificaties

De beschermbuizen uit deze productgroep bestaan uit langs de naad gelaste of naadloos getrokken metalen buizen. De buizen worden eenzijdig gesloten door omvorming bij hoge temperaturen of door inlassen van een rond bodemplaatje.

Deze sensoren kunnen geleverd worden met alle internationaal gangbare thermo-elementverbindingen, verstelbare procesaansluitingen (zoals bv. beweegbare flenzen of gasdichte klemmende schroefverbindingen) alsmede aansluitkoppen. 

In hoofdzaak bestaan mantelweerstandsthermometers, afhankelijk van het soort schakeling (2-leider, 3-leider of 4-leider - afhankelijk van de gewenste nauwkeurigheid), uit 2, 4 of 6 koperen aders, omhuld door een metalen, dunne beschermmantel, meestal van roestvast staal. De aders zijn in keramiekpoeder vast en geïsoleerd geperst. De meetweerstand in de sensortip is via de aders aangesloten.

In de meetinzet is standaard een Pt100-temperatuursensor conform DIN EN 60751 ingebouwd, er zijn echter ook uitvoeringen met Pt500 of Pt1000-sensoren mogelijk. De meetinzet is luchtdicht afgesloten.

Voor speciale toepassingen (nauwkeurigheid, langdurige stabiliteit, enz.) adviseren wij het gebruik van meetweerstanden met kleinere tolerantie. De weerstandswaarden en grensafwijkingen van onze weerstandsthermometers voldoen aan de norm DIN EN 60751.

Mantel-weerstandsthermometers bieden door hun opbouw veel voordelen ten opzichte van traditionele thermo-elementen:

  • Kleine afmetingen bij max. flexibiliteit voor temperatuurmetingen op moeilijk bereikbare plaatsen (diameter 1,5 - 6,0 mm).
  • Korte reactietijden voor de nauwkeurige meting van temperatuurschommelingen
  • Optimale bescherming van de sensoren door de gesloten opbouw

Toepassingsgebied van onze Weerstandsthermometers met metalen beschermbuis (50-WMS)

Overleg over uw temperatuurmeting? Wij bellen u terug.

gewenste dag / tijdstip
Veiligheidscode:
Versturen

Kies hier uw taal

nederlands english deutsch
Langkamp-Technology-ISO-9001

DIRECT CONTACT MET ONS TEAM

Langkamp Technology B.V.
Molenvliet 22
3961 MV Wijk bij Duurstede
Nederland

Tel.: +31 (0)343-595410
info@ltbv.nl