Home: Temperatuursensoren Kennisbank Weerstandsthermometers 3. Gewikkelde meetweerstanden in keramische drager

Kennisbank

3. Gewikkelde meetweerstanden in keramische drager

Het temperatuurbereik is, afhankelijk van het type, van -196°C tot + 850°C. Keramische meetweerstanden worden met één, twee of drie meetkringen aangeboden. Het grootste voordeel hiervan is de toepassing bij temperaturen van -196°C tot +850°C.

De weerstandsdrager bestaat uit een keramische 2-, 4- of 6-gaats capillair. In twee naast elkaar liggende capillairen bevinden zich telkens twee op één uiteinde verbonden spiraalwindingen van platinaweerstandsdraad. Na het justeren naar de vereiste tolerantie worden de toevoerdraden op de vrije uiteinden aan elkaar gelast, de binnenruimten met keramische poeder opgevuld en de open uiteinden afgesloten. De totale opbouw is als bescherming tegen chemische en mechanische beschadigingen ingekapseld.

Omdat de weerstanden los in de capillairen liggen, laten keramische meetweerstanden aan de ene kant weliswaar geen enkel hysteresegedrag zien, echter aan de andere kant zijn ze relatief gevoelig voor trillingen. Keramische meetweerstanden bieden de meest precieze meetresultaten van alle type weerstanden, en worden daarom vooral gebruikt voor veeleisende meet- en regelopstellingen.

Ill. Gewikkelde meetweerstand in keramische drager

Ill. Gewikkelde meetweerstand in keramische drager

Overleg over uw temperatuurmeting? Wij bellen u terug.

gewenste dag / tijdstip
Veiligheidscode:
Versturen

Kies hier uw taal

nederlands english deutsch
Langkamp-Technology-ISO-9001

DIRECT CONTACT MET ONS TEAM

Langkamp Technology B.V.
Molenvliet 22
3961 MV Wijk bij Duurstede
Nederland

Tel.: +31 (0)343-595410
info@ltbv.nl