00-TMT

Thermo-elementen met metalen beschermbuis en ingebouwd thermopaar

Thermo-elementen met metalen beschermbuis (00-TMT) worden, afhankelijk van de eigenschappen van de beschermbuis, gebruikt voor algemene temperatuurmetingen in vloeibare, gasvormige of plastische media, tot een temperatuur van 1200°C.

Lees meer

 

Deze mechanisch robuuste koppels worden vaak ingezet in verbrandingsovens en rookgaskanalen tot 1200 °C. De keuze voor het materiaal van de beschermbuis wordt mede bepaald door de vrijkomende gassen uit het proces. Een veel voorkomende combinatie is het element type N met een Kanthal beschermbuis. 

Daarnaast zijn er beschermbuizen die specifiek geschikt zijn voor zwavelhoudende gassen of stikstofrijke én zuurstofarme atmosferen. Deze sensoren zijn leverbaar met of zonder procesaansluiting. Dit zijn vaak gasdichte verstelbare wartels of gietijzeren verstelbare flenzen volgens DIN 43734.

Technische specificaties

De beschermbuizen uit deze productgroep bestaan uit langs de naad gelaste of naadloos getrokken metalen buizen. De buizen worden eenzijdig gesloten door omvorming bij hoge temperaturen of door inlassen van een rond bodemplaatje.

Om de reactietijden te verkorten kunnen in deze productgroep verjongde beschermbuizen worden toegepast. Om de levensduur te verlengen is een versterking van de wanddikten en het gebruik van extra keramische binnenbuizen mogelijk.

Deze sensoren kunnen geleverd worden met alle internationaal gangbare thermo-elementverbindingen, verstelbare procesaansluitingen (zoals bv. beweegbare flenzen of gasdichte klemmende schroefverbindingen) alsmede aansluitkoppen.

Het gekozen thermopaar- resp. beschermbuismateriaal met de laagst toegestane bedrijfstemperatuur bepaalt de maximale gebruikstemperatuur van het thermo-element. De thermospanningen en grensafwijkingen van onze thermoparen voldoen aan de norm DIN EN 60584, klasse 1.

Voor speciale thermosensoren, waarvan de constructie en componenten een technische goedkeuring vereisen, worden door ons niet-standaard oplossingen ontwikkeld.

Bespreek met ons uw individuele toepassing, bijv. met betrekking tot materiaal en montage, en wij werken hiervoor een optimaal afgestemde oplossing uit.

Toepassingsgebied van onze Thermo-elementen met metalen beschermbuis en ingebouwd thermopaar (00-TMT)

Overleg over uw temperatuurmeting? Wij bellen u terug.

gewenste dag / tijdstip
Veiligheidscode:
Versturen

Kies hier uw taal

nederlands english deutsch
Langkamp-Technology-ISO-9001

DIRECT CONTACT MET ONS TEAM

Langkamp Technology B.V.
Molenvliet 22
3961 MV Wijk bij Duurstede
Nederland

Tel.: +31 (0)343-595410
info@ltbv.nl