60-TE

Thermo-elementen met bajonetwartel

Thermo-elementen met bajonetwartel (60-TE) worden aanbevolen voor het meten van temperaturen in lagers van machines, installaties en spuitgietvormen, vooral in de kunststofindustrie met een temperatuur tot 400°C.

Lees meer

 

Sensoren met een bajonetwartel worden aanbevolen voor het meten van temperaturen in lagers van machines, installaties en spuitgietvormen, vooral in de kunststofindustrie, met een temperatuur tot 400°C. De vorm van de meetpunt is meestal halfrond, vlak of met een punthoek van 118°.

Deze laatste past heel goed in een standaardboring. De sensoren zijn uitgerust met een drukveer die, in combinatie met de juiste inbouwlengte resp. persdruk, op de plaats van gebruik de kabel beschermt tegen bochten.

De binnendiameter van de bajonetwartel is afhankelijk van de buitendiameter van de schroefnippel. Als thermo-element wordt type K, type J of type L gebruikt.

Naast de uitvoeringen met een thermo-element, zijn deze sensoren ook leverbaar als weerstandsthermometer, uitgevoerd met een Pt100-sensor.

Technische specificaties

Voordelen van de temperatuursensoren met bajonetwartel:

  • Betrouwbare constructie
  • Tegen knikken beschermde kabels
  • Klasse 1 voor type J en type K (hoge meetnauwkeurigheid)

De vorm van de meetpunt is meestal halfrond, vlak of met een punthoek van 118°. De laatste past heel goed in een standaardboring. De sensoren zijn uitgerust met een drukveer die, in combinatie met de juiste inbouwlengte resp. persdruk op de plaats van gebruik, de kabel beschermt tegen bochten.

De inbouwlengte is beperkt instelbaar op de lengte van de veer. De binnendiameter van de bajonetwartels is afhankelijk van de buitendiameter van de schroefnippel. Meestal bedraagt de diameter 12 mm of 15 mm. Wij kunnen u echter ook speciale uitvoeringen aanbieden.

Standaard worden Pt100-sensoren als meet-elementen gemonteerd: 2-, 3- of 4-leider, nauwkeurigheidklasse B conform EN 60751 of thermo-elementen J en K in klasse 1. Dubbele uitvoeringen of toepassing van speciale sensoren zijn ook mogelijk.

Toepassingsgebied van onze Thermo-elementen met bajonetwartel (60-TE)

Overleg over uw temperatuurmeting? Wij bellen u terug.

gewenste dag / tijdstip
Veiligheidscode:
Versturen

Kies hier uw taal

nederlands english deutsch
Langkamp-Technology-ISO-9001

DIRECT CONTACT MET ONS TEAM

Langkamp Technology B.V.
Molenvliet 22
3961 MV Wijk bij Duurstede
Nederland

Tel.: +31 (0)343-595410
info@ltbv.nl