12-THD

Thermo-elementen met inlas beschermbuis type 4 (vroegere D-huls)

Thermo-elementen met inlas-beschermbuis type 4 (12-THD) worden gebruikt voor temperatuurmetingen in gasvormige en vloeibare media, zoals lucht, damp, water, olie, enz. bij hoge stromingssnelheden en drukken, waarbij het materiaal van de beschermbuis de gebruikstemperatuur bepaalt. Speciale inlashulzen zijn geschikt voor een druk tot 700 bar.

Lees meer

 

De sensoren met inlashulzen type 4 worden vaak toegepast op plaatsen waar hoge drukken heersen en extreme trillingen van toepassing zijn. De inlashulzen zijn standaard leverbaar in 24h7 en 18h7 passing, en kunnen direct in de procesleiding ingelast worden. 

Naast de standaard maten kunnen volstaf inlashulzen ook in afwijkende maten geleverd worden. Veel toegepaste materiaalsoorten zijn 1.7335 en 1.4571. Indien gewenst worden de inlashulzen geleverd met een 3.1 certificaat.

Technische specificaties

De armaturen van deze serie temperatuursensoren worden voorzien van uitwisselbare mantelmeetinzetten. Belangrijk onderdeel is een van hoogwaardig edel- of drukvatstaal vervaardigde beschermbuis, waarmee het thermo-element in de betreffende installatie wordt ingelast.

De keuze van de beschermbuis is bovendien afhankelijk van de ruimtelijke omstandigheden op de plaats van gebruik alsmede van de belastingen door temperatuur, druk, stroming en chemische invloeden. Richtwaarden voor de belastbaarheid vindt u in de diagrammen van de norm DIN 43772.

 

Voornamelijk de vraag naar de chemische belasting moet in elk afzonderlijk geval zorgvuldig worden gecontroleerd omdat geringe verontreinigingen van de omgevingsmedia, al het gedrag van de beschermbuizen aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Vaak geven bedrijfstests pas uitsluitsel over de samenstelling.

De thermospanningen en grensafwijkingen van onze thermoparen en mantelmeetinzetten voldoen aan de norm DIN EN 60584, klasse 1. 

Toepassingsgebied van onze Thermo-elementen met inlas beschermbuis type 4 (vroegere D-huls) (12-THD)

Overleg over uw temperatuurmeting? Wij bellen u terug.

gewenste dag / tijdstip
Veiligheidscode:
Versturen

Kies hier uw taal

nederlands english deutsch
Langkamp-Technology-ISO-9001

DIRECT CONTACT MET ONS TEAM

Langkamp Technology B.V.
Molenvliet 22
3961 MV Wijk bij Duurstede
Nederland

Tel.: +31 (0)343-595410
info@ltbv.nl