30-WTE

Haakse thermo-elementen met geschroefde haakse bocht

Haakse thermo-elementen met geschroefde haakse bocht (30-WTE) worden hoofdzakelijk gebruikt voor temperatuurmetingen in metaalsmeltbaden en zoutbaden.

Lees meer

 

Deze thermokoppels worden primair ingezet voor het meten van temperatuur in metaalsmeltprocessen en zoutbaden. Hier zijn ook de beschikbare materialen voor de beschermbuizen op gebaseerd (zuiver ijzer, staal, grafiet, titaan of staal geëmailleerd). De haakse vorm garandeert dat de aansluitkop zich niet boven de vloeistofspiegel bevindt en zodoende niet in aanraking komt met de hoge temperaturen en agressieve dampen die in deze processen heersen.

Een voordeel van deze uitvoering is dat de beschermbuis uitwisselbaar is. De binnenwerken van deze thermokoppels zijn leverbaar met een keramisch geïsoleerd draadelement of als mantel-element meetinzet.

Technische specificaties

Haakse thermo-elementen met geschroefde bochten bieden ten opzichte van haakse thermo-elementen met eendelige beschermbuis (35-WGG) het voordeel dat de dompelbuizen uitwisselbaar zijn en dat de minder belaste dragende buis uit prijsgunstigere materialen kan bestaan. Bij Günther GmbH zijn alle in de smelt- en gieterijtechniek gangbare haakse thermo-elementen verkrijgbaar.

Er worden zowel standaard elementen met dompelbuizen van staal, puur ijzer, hittebestendig staal of speciale legeringen als ook siliciumnitride, grafiet, SIC of speciale metalen keramiek gebruikt.

Naar wens kunnen deze temperatuursensoren worden voorzien van een extra keramische binnenbuis, waardoor in de meeste toepassingen de lange termijn stabiliteit wordt verhoogd en de totale levensduur wordt verlengd.

Als alternatief voor ingebouwde thermoparen kunnen haakse thermo-elementen ook met mantelmeetinzetten worden gerealiseerd. Dit kan nog meer belangrijke voordelen bieden, zoals bv. optimale bescherming van de aders tegen corrosie, oxidatie, mechanische beschadigingen en chemische verontreinigingen als gevolg van de gesloten opbouw van de buitenmantel.

Om de werking van het thermo-element over een redelijke tijdsduur te kunnen garanderen, moeten de materialen voor thermopaar en beschermbuis zorgvuldig, afhankelijk van de betreffende bedrijfsomstandigheden, worden gekozen.

De thermospanningen en grensafwijkingen van onze thermoparen en mantelmeetinzetten voldoen aan de norm DIN EN 60584, klasse 1. Mantelmeetinzetten van het type L voldoen aan de norm DIN 43710.

Aanbevolen beschermbuismaterialen voor zoutsmeltbaden

Smeltproces Maximale temperatuur Materiaal
Tenifer ® 600°C Titan NT
Salpeter-, chloride- en
cyaanhoudende gloei-, ontlatings- en hardingsbaden

1000°C
 
1300°C 

Puur ijzer

1.4821 

 

Aanbevolen beschermbuismaterialen voor metaalsmeltbaden

Smeltproces Maximale temperatuur Materiaal
Aluminium 700°C SiN
SiC 
Magnesium
Al/Mg-legeringen
700°C Puur ijzer
SiN 
Lood 600°C SiN
Zink 600°C Puur ijzer
Staal
SiN 
Aansluitkoper 1200°C 1.4762
Grafiet
Messing 900°C 1.4762
Grafiet
SiN

 

Toepassingsgebied van onze Haakse thermo-elementen met geschroefde haakse bocht (30-WTE)

Overleg over uw temperatuurmeting? Wij bellen u terug.

gewenste dag / tijdstip
Veiligheidscode:
Versturen

Kies hier uw taal

nederlands english deutsch
Langkamp-Technology-ISO-9001

DIRECT CONTACT MET ONS TEAM

Langkamp Technology B.V.
Molenvliet 22
3961 MV Wijk bij Duurstede
Nederland

Tel.: +31 (0)343-595410
info@ltbv.nl