Home: Temperatuursensoren Producten Temperatuurmeetsystemen

Temperatuurmeetsystemen

Profielmetingen en analyses

De hoogwaardige temperatuurmeetsystemen in ons leveringspakket zijn van fabricaat PhoenixTM en worden gebruikt voor temperatuurprofielmetingen en temperatuuranalyses in industriële ovens. De sectoren waar de temperatuurmeetsystemen veelal gebruikt worden zijn:

Automobiel; Voeding; Gas; Metaal; Keramische industrie;
Steen- en Glaswol; Heat Treatment

Een compleet temperatuurmeetsysteem bestaat uit een hittebestendige bekisting, een dataloggertemperatuursensoren en software. De combinatievormen welke specifiek zijn samengesteld voor sectoren of een temperatuurbereik vindt u verder op deze pagina. Een overzicht van de mogelijkheden van temperatuurprofielmetingen, -analyses en de producten vindt u in de PhoenixTM brochure

Wij leveren zowel delen van het systeem, als een complete combinatie.

Graag komen wij in gesprek met u om de mogelijkheden te bespreken. Via de onderstaande button komt u in contact met een van onze medewerkers of bekijk de contactmogelijkheden op onze contactpagina.

Hoe het werkt

Het temperatuurmeetsysteem met aangesloten thermokoppels beweegt met het product mee door de verschillende temperatuursegmenten in de oven waarbij de electronica van de datalogger wordt beschermd door een robuuste, op het proces afgestemde, metalen bekisting. De temperatuursensoren worden geplaatst bij, op of in het product en kunnen bijvoorbeeld worden voorzien van een magneet of klem. Het systeem kan eenvoudig worden toegepast in het lopende proces en geeft een exact beeld, achteraf of zelfs real-time, van het thermische ovenproces. Op deze manier kunt u uw klanten op elk moment van een uitstekende kwaliteitscontrole verzekeren.

De hittebestendige bekistingen zijn in diverse afmetingen en typen beschikbaar om zo te voldoen aan specifieke sector- en temperatuureisen. De dataloggers zijn er in uitvoeringen met 6, 10 of 20 meetpunten met thermokoppel type K, N, R, S, T, J en B of zelfs met een combinatie van thermokoppel typen. Voor explosieve omgevingen is er een ATEX gecertificeerd systeem beschikbaar. Ook bestaat er de mogelijkheid om gegevens tijdens proces direct te versturen via een draadloze verbinding zodat u live het temperatuurverloop kunt monitoren en/of bijsturen.

De software ‘ThermalView’ geeft een uitgebreide gedocumenteerde inzage van de meetgegevens en is erg gebruiksvriendelijk en toegespitst op praktijksituaties. ThermalView is in een aantal configuraties verkrijgbaar om zo te voldoen aan de vereisten van de diverse industriële toepassingen, waaronder een configuratie om AMS2750 en CQI-9 rapportages te genereren.

Meetsysteemcombinaties

FIS04 ATEX systeem; Intrinsiek veilig temperatuurmonitoring systeem

FIS04 ATEX Datasheet

Telemetrie Serie 1000 temperatuurmeetsystemen met draadloze live monitoring

Telemetrie Serie 1000 Datasheet

HTS01 systemen voor processen met temperaturen tot 800 °C

HTS01 Datasheet

HTS02 systemen voor processen met temperaturen hoger dan 800 °C

HTS02 Datasheet

HTS03 systemen voor processen met temperaturen hoger dan 1000 °C

HTS03 Datasheet

HTS05 systemen ten behoeve van ovens in de Keramische sector

HTS05 Datasheet

HTS06 systemen ten behoeve van ovens voor Aluminium processen

HTS06 Datasheet

HTS07 systemen ten behoeve van ovens voor Staal herverhitting

HTS07 Datasheet

HTS08 systemen ten behoeve van CAB en Aluminium vacuümsoldeer processen

HTS08 Datasheet

HTS12 systemen ten behoeve van Heat-Treatment ovens met geïntegreerd olieblussysteem

HTS12 Datasheet

FOS14 systemen voor de Voedingsmiddelen industrie tot 250 °C

FOS14 Datasheet

FIS04 systemen voor Verf- en coatingprocessen tot 300°C

FIS04 Datasheet

Heeft u interesse in of vragen over de temperatuurmeetsystemen? Graag komen wij in contact met u. Belt u hiervoor naar telefoonnummer +31(0)343-595410 of stuurt u een e-mail naar info@ltbv.nl. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van de onderstaande button zodat uw vraag direct bij ons terecht komt.

Overleg over uw temperatuurmeting? Wij bellen u terug.

gewenste dag / tijdstip
Veiligheidscode:
Versturen

Kies hier uw taal

nederlands english deutsch
Langkamp-Technology-ISO-9001

DIRECT CONTACT MET ONS TEAM

Langkamp Technology B.V.
Molenvliet 22
3961 MV Wijk bij Duurstede
Nederland

Tel.: +31 (0)343-595410
info@ltbv.nl